Γυαλιά ηλίου και καθαρισμός

Και όμως όσο και αν δεν το πιστεύεις τα γυαλιά ηλίου σου χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, μιας και λερώνονται σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως από τον τύπο επίστρωσης των φακών. Καθώς τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει να φοριούνται μόνο το καλοκαίρι…αλλά κάθε μέρα όλο το χρόνο καθώς προστατεύουν τα μάτια σου από την ακτινοβολία.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όλοι είναι να καθαρίζουμε τα γυαλιά με το πουκάμισο, την πετσέτα και τα χαρτομάντιλα, γιατί φθείρουν τον φακό!

SONY DSC
SONY DSC

Δες ποιοι είναι οι σωστοί τρόποι να καθαρίσετε τα γυαλιά σας:

Συχνό ξέπλυμα των φακών με ζεστό νερό και μια σταγόνα υγρό σαπουνιού.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι και στα μαξιλαράκια της μύτης, τους μεντεσέδες και τις βίδες, έτσι ώστε να καθαριστούν σωστά και αυτές οι «περιοχές».

images

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό πιάτων για να πλύνετε την επιφάνεια των φακών. Πως θα το κάνετε αυτό; Βρέξτε τους φακούς και τον σκελετό με ζεστό νερό και εν συνεχεία με το καθαριστικό, τρίψτε κάθε σημείο των γυαλιών ηλίου σας. Ξεπλύνετε με αρκετό, χλιαρό νερό.
Για να στεγνώσετε το φακό, κάντε χρήση ενός πανιού χωρίς χνούδι. Συνήθως, το συγκεκριμένο πανί παρέχεται με την αγορά των γυαλιών ηλίου.
Καθαρισμός του σκελετού στα γυαλιά ηλίου

Όπως συμβαίνει με τους φακούς, έτσι και ο σκελετός αποτελεί σημείο συγκέντρωσης της σκόνης. Για αυτό, θα πρέπει να καθαρίζεται ακριβώς με την ίδια προσοχή, όπως και οι φακοί. Διαβάστε πως μπορείτε να καθαρίσετε σωστά τον σκελετό, των γυαλιών ηλίου σας.

2016-New-Fashion-Womens-Vintage-Oversized-Cat-Eye-Round-Sunglasses-Eyewear-Metal-Frame-Sun-Glasses-

Πλύντε τον σκελετό με ζεστό νερό.
Εάν υπάρχει σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.
Ξεπλύνετε καλά, ώστε να φύγει κάθε ίχνος σαπουνιού.
Στεγνώστε τον σκελετό, κάνοντας χρήση ενός στεγνού και καθαρού πανιού.
Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε τα γυαλιά ηλίου σας

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε το ειδικό πανί καθαρισμού και όχι χαρτοπετσέτα ή υγρά μαντιλάκια για να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου.
Μην πλένετε το ειδικό καθαριστικό πανί με μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό μπορεί να θολώσει τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας.
Εάν τα γυαλιά ηλίου σας έχουν αρκετή ποσότητα σκόνης και ένα απλό ξέπλυμα με νερό δεν αρκεί, τότε χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.
Οι επικαλύψεις των φακών, μπορούν να καταστραφούν εφόσον πέσουν πάνω τους χημικές ουσίες όπως είναι η λακ και τα καθαριστικά τζαμιών.
Μην πιάνετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας με τα δάχτυλα σας, καθώς μπορούν να αφήσουν ίχνη λιπαρότητας και σημάδια. Εάν παρατηρείτε κάποιο σημάδι στο φακό, μη χρησιμοποιήσετε το νύχι σας, ώστε να το αφαιρέσετε. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ειδικό, ως προς τον καθαρισμό των φακών των γυαλιών ηλίου

Πηγή : http://www.youweekly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *